liszt, plusz fél bögre a nyújtáshoz
- 30 dekagramm
friss élesztő
- 20 gramm
só
- 6 gramm
cukor
- 15 gramm
Rama Vajas Íz, kockákra vágva, illetve 8 dkg a sütéshez, kenéshez
- 15 gramm
tojás (közepes méretű)
- 1 darab
tej
- 170 milliliter
kukoricaliszt
- 15 gramm
Elkészítés:
Szórjunk a langyos tej kb. felébe egy kis kávéskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk meleg helyen felfutni.
Dolgozzuk össze jól a lisztet a Rama Vajas Ízzel, a sóval, majd a tojással, és a megkelt élesztővel. Adjunk hozzá annyi langyos tejet, hogy tészta állagú legyen. Hagyjuk kelni 40 percig, szintén meleg helyen.
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán, nyújtsunk belőle kb. 2,5 cm vastag tésztát.
Pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle kb. 8 cm átmérőjű korongokat, tegyük őket egy Rama Vajas Ízzel kikent tálba, szórjuk meg kukoricaliszttel és hagyjuk letakarva, meleg helyen még fél órát pihenni.
Melegítsünk fel serpenyőben egy kevés Rama Vajas Ízt, majd süssük a muffin korong mindkét oldalát alacsony hőfokon 5-6 percig.
Tálalás: Süssük meg egy szelet kerek sonka egyik oldalát a még meleg serpenyőben egy kis Rama Vajas Ízzel, fordítsuk meg, helyezzük rá a pogácsaszaggatót, majd üssünk bele egy kisebb tojást. Süssük össze a sonkával, majd csúsztassuk a félbevágott muffinra. Fogyaszthatjuk lekvárral, mézzel vagy sajtkrémmel is!