Angyal torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
lisz | 5 evőkanál | |
cukrozatlan kakópor | 1 evőkanál |
A krémhez
vaj vagy Rama | 20 dekagramm | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 30 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
tejszín | 1 dl | |
tej | 2 dl | |
hántolt, enyhén pirított egész mandulaszemek | 10 dekagramm |
Desszertek: Angyal torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások fehérjét verjük fel keményre, egy kanál cukrot folyamatosan adagolva hozzá. A lisztet a kakóporral, sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab negyedét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütöpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.
A tejet a cukorral felfőzzük. Hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat vagy a margarint, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet adhatunk még hozzá. Félretesszük, és hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.
Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk és egy-egy mandulát teszünk a közepébe. Mérettől függően 10-15 golyót készítsünk. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez. Vegyítsük a felvert tejszínt is hozzá, hogy kenhető legyen. Ezzel töltsük meg, és vonjuk be a tortát. Kókuszreszelékkel szórjuk be, majd csokival, és a kókuszgolyókkal díszítsük.