Angyal torta
Angyal torta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • lisz - 5 evőkanál
    • cukrozatlan kakópor - 1 evőkanál

    A krémhez

    • vaj vagy Rama - 20 dekagramm
    • kókuszreszelék - 30 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • tejszín - 1 dl
    • tej - 2 dl
    • hántolt, enyhén pirított egész mandulaszemek - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojások fehérjét verjük fel keményre, egy kanál cukrot folyamatosan adagolva hozzá. A lisztet a kakóporral, sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab negyedét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütöpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.
    2. A tejet a cukorral felfőzzük. Hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat vagy a margarint, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet adhatunk még hozzá. Félretesszük, és hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.
    3. Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk és egy-egy mandulát teszünk a közepébe. Mérettől függően 10-15 golyót készítsünk. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez. Vegyítsük a felvert tejszínt is hozzá, hogy kenhető legyen. Ezzel töltsük meg, és vonjuk be a tortát. Kókuszreszelékkel szórjuk be, majd csokival, és a kókuszgolyókkal díszítsük.