hántolt, enyhén pirított egész mandulaszemek
- 10 dekagramm
Elkészítés:
A tojások fehérjét verjük fel keményre, egy kanál cukrot folyamatosan adagolva hozzá. A lisztet a kakóporral, sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab negyedét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütöpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.
A tejet a cukorral felfőzzük. Hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat vagy a margarint, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet adhatunk még hozzá. Félretesszük, és hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.
Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk és egy-egy mandulát teszünk a közepébe. Mérettől függően 10-15 golyót készítsünk. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez. Vegyítsük a felvert tejszínt is hozzá, hogy kenhető legyen. Ezzel töltsük meg, és vonjuk be a tortát. Kókuszreszelékkel szórjuk be, majd csokival, és a kókuszgolyókkal díszítsük.