Feltöltve:

Ánizsos kalács

65
Közepes
60 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája8 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl1 evőkanál
tej4 dl
finomliszt50 dekagramm
rum1 evőkanál
kristálycukor10 dekagramm
instant élesztő4 dekagramm
őrölt ánizs1 csipetnyi

Desszertek: Ánizsos kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt az átszitált liszthez öntjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a reszelt citromhéjat, az őrölt koriandert és ánizst, a tejfölt, az olvasztott Ramát, a tejet, majd az élesztős lisztbe öntjük.

2

Simára gyúrjuk, és langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, betakarjuk őket 1-1 tállal, hogy megtartsák az alakjukat, és még fél órát kelesztjük.

3

Megkenjük őket tojássárgájával, és a tetejükön sugár alakban három bevágást ejtünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

4

Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, a tetejüket megszórhatjuk kristálycukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem