Ánizsos kalács
Hozzávalók
tejföl | 1 evőkanál | |
---|---|---|
tej | 0.5 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
rum | 1 evőkanál | |
őrölt ánizs | 1 kevés | |
tojássárgája | 8 darab | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
kristálycukor | 1 evőkanál | |
tej | 0.5 dl | |
instant élesztő | 4 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
olvasztott Rama | 10 dekagramm | |
csokoládé |
Desszertek: Ánizsos kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt az átszitált liszthez öntjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a reszelt citromhéjat, az őrölt koriandert és ánizst, a tejfölt, az olvasztott Ramát, a tejet, majd az élesztős lisztbe öntjük. Simára gyúrjuk, és langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, betakarjuk őket 1-1 tállal, hogy megtartsák az alakjukat, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük őket tojássárgájával, és a tetejükön sugár alakban három bevágást ejtünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, a tetejüket megszórhatjuk kristálycukorral.