Anna szelet
Hozzávalók
A tetejére
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 5 dekagramm | |
étolaj | 2 csapott mokkáskanál |
A tésztához
tojás | 1 egész | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
szalalkáli | 2 gramm | |
főzött kávé | 1.5 dl | |
kristálycukor | 6 dekagramm | |
zsír | 6 dekagramm |
A krémhez
tej | 3 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 3 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
finomliszt | 1 púpos evőkanál | |
Rama margarin | 30 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Anna szelet a sok
Elkészítés
1
A cukrot a tésztához karamellizálom, majd amikor felolvadt, felöntöm a feketekávéval. Kihűtöm, és a többi hozzávalóval összegyúrom. Három lapot sütök belőle 180 fokon.
2
A krém készítése: A tejet a cukorral, liszttel, tojássárgájával kikeverem, és felfőzöm. Kihűtöm, majd a margarinból és a cukorból krémet keverek, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverem és a lapokat megtöltöm. A tetejére gőz felett felolvasztott csokoládét tettem.