Feltöltve:

Anyósom fánkja

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt1 kilogramm
1 csipetnyi
cukor1 csipetnyi
tojássárgája2 darab
élesztő5 dekagramm
tej1 liter
olaj a sütéshez1 liter
lekvár1 kevés

Desszertek: Anyósom fánkja a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt és a cukrot felfuttatom a tejben.

2

Ha felfutott, a hozzávalókkal összedolgozom és hólyagosra „verem". Ez sajnos elég sokáig tart, de megéri a fáradságot. Ha kész, konyharuhával letakarom, és 30 percet kelesztem.

3

Ha megkelt, pici lisztet szórok alá, és 1-1,5 centiméteresekre nyújtom. Lisztezett szaggatóval kiszaggatom. Mielőtt forró olajba teszem, középen benyomom, kicsit meghúzom. Fedő alatt alig 1 percig sütöm először ezt az oldalt, majd megfordítom, és fedő nélkül megsütöm a másik oldalát is. Papírtörlőre szedem, hogy a maradék olajtól is megszabaduljak.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem