Anyus csokis csodája
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
olaj | 1 dl | |
tej | 7 dl | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 18 dekagramm | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
tojássárga | 6 darab | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
magozott meggybefőtt | 1 darab | |
főznivaló tejszín ízű pudingpor | 2 csomag |
Desszertek: Anyus csokis csodája a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta elkészítése:
Az 5 db tojássárgáját, a cukrot, kakaóport, vaníliás cukort, olajat és tejet összekeverjük. Ehhez hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, majd a legvégén az 5 db tojásfehérjéből felvert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. (gázsütőben 180°C-on).
A krém elkészítése:
A pudingokat a tojássárgájával csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, felfőzzük, végül hideg vízbe állítva kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémessé eldolgozzuk.
Ezután a krémet elfelezzük. Az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát. A krém másik fele marad világos.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a kakaós krémmel. Kirakjuk a lecsöpögtetett meggyet (20-24 szemet tegyünk félre), erre kenjük fehér krémet. Befedjük a másik tésztalappal.
Tetejét gőz felett megolvasztott csokimázzal bevonjuk, tetszés szerint díszítjük. 60 perc hűtés után feldíszítjük, és kockára vágva kínáljuk.