Feltöltve:

Anyus csokis csodája

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás5 darab
olaj1 dl
tej7 dl
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
porcukor18 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
tojássárga6 darab
étcsokoládé10 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
magozott meggybefőtt1 darab
főznivaló tejszín ízű pudingpor2 csomag

Desszertek: Anyus csokis csodája a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta elkészítése:
Az 5 db tojássárgáját, a cukrot, kakaóport, vaníliás cukort, olajat és tejet összekeverjük. Ehhez hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, majd a legvégén az 5 db tojásfehérjéből felvert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. (gázsütőben 180°C-on).

2

A krém elkészítése:
A pudingokat a tojássárgájával csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, felfőzzük, végül hideg vízbe állítva kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémessé eldolgozzuk.
Ezután a krémet elfelezzük. Az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát. A krém másik fele marad világos.

3

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a kakaós krémmel. Kirakjuk a lecsöpögtetett meggyet (20-24 szemet tegyünk félre), erre kenjük fehér krémet. Befedjük a másik tésztalappal.
Tetejét gőz felett megolvasztott csokimázzal bevonjuk, tetszés szerint díszítjük. 60 perc hűtés után feldíszítjük, és kockára vágva kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

200"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem