Anyus csokis csodája
Anyus csokis csodája
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • olaj - 1 dl
  • tej - 7 dl
  • liszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 18 dekagramm
  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • tojássárga - 6 darab
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • magozott meggybefőtt - 1 darab
  • főznivaló tejszín ízű pudingpor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A tészta elkészítése: Az 5 db tojássárgáját, a cukrot, kakaóport, vaníliás cukort, olajat és tejet összekeverjük. Ehhez hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, majd a legvégén az 5 db tojásfehérjéből felvert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. (gázsütőben 180°C-on).
  2. A krém elkészítése: A pudingokat a tojássárgájával csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, felfőzzük, végül hideg vízbe állítva kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémessé eldolgozzuk. Ezután a krémet elfelezzük. Az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát. A krém másik fele marad világos.
  3. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a kakaós krémmel. Kirakjuk a lecsöpögtetett meggyet (20-24 szemet tegyünk félre), erre kenjük fehér krémet. Befedjük a másik tésztalappal. Tetejét gőz felett megolvasztott csokimázzal bevonjuk, tetszés szerint díszítjük. 60 perc hűtés után feldíszítjük, és kockára vágva kínáljuk.