Apple formájú túrótorta
Apple formájú túrótorta
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 8 darab
    • cukor - 8 evőkanál
    • gluténmentes süteményliszt (púpos evőkanál) - 8 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    A töltelékhez

    • túró - 30 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab
    • porcukor - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • zselatinpor - 1 púpos evőkanál
    • tejszín - 6 dl

    Elkészítés:

    1. A tojások fehérjéjét felverjük, közben fokozatosan hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, amíg jó kemény nem lesz. A tojások sárgáját egy másik tálban habosra, szinte fehérre keverjük a sóval, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Rászitáljuk a sütőporral elkevert liszt felét, ráborítjuk a tojásfehérje-habot, majd a liszt másik felét. Egy lyukas fakanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és ráöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon bő 30 percig sütjük, majd 10 percig a sütőben hagyjuk hűlni, csak ezután vesszük ki. Az oldalát éles késsel óvatosan körülvágjuk és levesszük róla a karimát. Ha teljesen kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel és díszítjük.
    2. A töltelékhez való adalékokat összekeverjük, a zselatin és a tejszín kivételével. 1 dl vízben a zselatint feloldjuk, kevergetve, langyosra melegítve. A tejszínt kemény habbá verjük és 2-3 kanállal a zselatinhoz keverünk belőle. Ekkor a zselatint a többi habhoz adjuk, egyharmad részét a díszítéshez félretesszük, a többit óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.