A tojások fehérjéjét felverjük, közben fokozatosan hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, amíg jó kemény nem lesz. A tojások sárgáját egy másik tálban habosra, szinte fehérre keverjük a sóval, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Rászitáljuk a sütőporral elkevert liszt felét, ráborítjuk a tojásfehérje-habot, majd a liszt másik felét. Egy lyukas fakanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és ráöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon bő 30 percig sütjük, majd 10 percig a sütőben hagyjuk hűlni, csak ezután vesszük ki. Az oldalát éles késsel óvatosan körülvágjuk és levesszük róla a karimát. Ha teljesen kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel és díszítjük.
A töltelékhez való adalékokat összekeverjük, a zselatin és a tejszín kivételével. 1 dl vízben a zselatint feloldjuk, kevergetve, langyosra melegítve. A tejszínt kemény habbá verjük és 2-3 kanállal a zselatinhoz keverünk belőle. Ekkor a zselatint a többi habhoz adjuk, egyharmad részét a díszítéshez félretesszük, a többit óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.