Apró fonott kalácskák
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 1 kilogramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
tojássárgája | 4 darab | |
élesztő | 3 dekagramm |
Szóráshoz
kristálycukor | 1 darab |
---|
Lekenéshez
tojás | 1 darab |
---|
Desszertek: Apró fonott kalácskák a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt megkelesztjük a meleg tejben. Közben a liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A megkelt élesztővel tésztát készítünk. Hólyagosra dagasztjuk, majd kelni hagyjuk, kinyújtjuk és kis csíkokat vágunk belőle. Hármat összefonunk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk cukorral, de lehet mákkal is megszórni. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.