Arab kávétorta
Arab kávétorta
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • cukor - 25 dekagramm
    • tojás - 6 darab
    • vaníliás cukor - 0.5 csomag
    • reszelt csokoládé - 5 dekagramm
    • darált pörkölt kávé - 20 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 7 evőkanál

    A krémhez

    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • tojás - 1 egész
    • vaníliás cukor - 0.5 csomag
    • tej - 2 dl
    • erős fekete kávé - 2 evőkanál
    • reszelt csokoládé - 2.5 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A cukort a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a reszelt csokit, és az őrölt kávét. Óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a lisztet, és a tojások felvert habját.
    2. Kikent tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt, 3 rétegre vágjuk.
    3. A krémhez a porcukrot, a tojássárgájákat, az egész tojást, a vaníliás cukrot és a tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Erős fekete kávét és reszelt csokoládét, végül, ha kihűlt, 20 dkg Rama Vajas ízt keverjünk hozzá.
    4. Megkenjük a krémmel a tortát. És tetszés szerint (pl. őrölt kávéval, kávészemekkel) díszítjük.