Arany és ezüst sütemény
Arany és ezüst sütemény
  • timer180 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az ezüst tésztához

    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • finomliszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • kókuszreszelék - 5 dekagramm
    • tej - 1.4 dl
    • rum - 3 evőkanál
    • tojásfehérje - 4 darab
    • citrom leve - 0.5 darab

    Az arany tésztához

    • Ráma - 10 dekagramm
    • narancslikőr - 3 evőkanál
    • cukrozott narancshéj - 5 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • finomliszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • tej - 1.3 dl

    A tészták elválasztásához

    • kakaópor - 1 darab

    A sütőforma kikenéséhez

    • Ráma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Az arany tésztához a reszelt, cukrozott narancshéjat beáztatjuk a narancslikőrbe kb. 20 percre. A Ramát és a tojások sárgáját a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Hozzáadjuk a narancshéjat és habverővel még legalább 3 percig keverjük. A liszttel elkevert sütőport a krémre szórjuk, lazán összedolgozzuk, majd a tejet lassan hozzáadva simára keverjük az egész krémet. Az ezüst tésztához a Ramát a cukorral kb. 10 percig keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Fokozatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kókuszreszeléket, majd belekeverjük a tejet, a rumot és a citromlevet. Végül óvatosan összedolgozzuk a keményre vert tojásfehérjével. A sütőformát kikenjük Ramával, először az arany tésztát öntjük bele, rászitálunk egy vékony réteg kakaóport, majd ráöntjük az ezüst tésztát. Villával többször áthúzhatjuk a két tésztát, hogy márványos legyen. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 1 óra 20 percig sütjük. Ha a teteje már megsült, a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral befedni, nehogy megégjen. Tetszés szerint porcukorral, vagy arany és ezüst színű cukorgyöngyökkel díszíthetjük.