Arany és ezüst sütemény
Arany és ezüst sütemény
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • finomliszt - 15 dekagramm
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • rum - 3 evőkanál
  • tojásfehérje - 4 darab
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • narancslikőr - 3 evőkanál
  • cukrozott narancshéj - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az arany tésztához a reszelt, cukrozott narancshéjat beáztatjuk a narancslikőrbe kb. 20 percre. A Ramát és a tojások sárgáját a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Hozzáadjuk a narancshéjat és habverővel még legalább 3 percig keverjük. A liszttel elkevert sütőport a krémre szórjuk, lazán összedolgozzuk, majd a tejet lassan hozzáadva simára keverjük az egész krémet.
  2. Az ezüst tésztához a Ramát a cukorral kb. 10 percig keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Fokozatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kókuszreszeléket, majd belekeverjük a tejet, a rumot és a citromlevet. Végül óvatosan összedolgozzuk a keményre vert tojásfehérjével.
  3. A sütőformát kikenjük Ramával, először az arany tésztát öntjük bele, rászitálunk egy vékony réteg kakaóport, majd ráöntjük az ezüst tésztát. Villával többször áthúzhatjuk a két tésztát, hogy márványos legyen. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 1 óra 20 percig sütjük.
  4. Ha a teteje már megsült, a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral befedni, nehogy megégjen. Tetszés szerint porcukorral, vagy arany és ezüst színű cukorgyöngyökkel díszíthetjük.