Feltöltve:

Aranygaluska

10
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
tojássárga3 darab
margarin80 gramm
élesztö (piros)1 csomag
cukor60 gramm
tej3 dl
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

dió400 gramm
cukor1 darab
fahéj1 darab

Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Gyúrjuk össze a hozzávalókat egy tálban, majd takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk 45 percig, hogy megkeljen.

2

A megkelt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságra. Egy kerek poharat mártsunk bele a lisztbe, és a pohár segítségével szaggassunk kissebb-nagyobb darabokat a tésztából.

3

Egy kis tálban melegítsünk langyosra egy kevés margarint. Vegyünk elö egy mélyebb tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. A kiszaggatott tésztadarabokat mártsuk bele a margarinba, és rakjuk le az első sort úgy, hogy a margarinba mártott rész legyen felül. Ne tegyük szorosan egymás mellé, mert a tészta tovább fog kelni.

4

Ha leraktuk az első sort, szórjuk meg a darált dió, cukor, fahéj keverékkel, majd igy folytassuk a következő sorokkal.

5

Ha az utolsó sor tészta tetejét is megszórtuk, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk még 45 percig kelni.

6

Rakjuk be a sütöbe, és 180 fokon süssük készre.
Eper és csoki pudingal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem