Aranygaluska
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat egy tálban, majd takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk 45 percig, hogy megkeljen.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságra. Egy kerek poharat mártsunk bele a lisztbe, és a pohár segítségével szaggassunk kissebb-nagyobb darabokat a tésztából.
Egy kis tálban melegítsünk langyosra egy kevés margarint. Vegyünk elö egy mélyebb tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. A kiszaggatott tésztadarabokat mártsuk bele a margarinba, és rakjuk le az első sort úgy, hogy a margarinba mártott rész legyen felül. Ne tegyük szorosan egymás mellé, mert a tészta tovább fog kelni.
Ha leraktuk az első sort, szórjuk meg a darált dió, cukor, fahéj keverékkel, majd igy folytassuk a következő sorokkal.
Ha az utolsó sor tészta tetejét is megszórtuk, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk még 45 percig kelni.
Rakjuk be a sütöbe, és 180 fokon süssük készre.
Eper és csoki pudingal tálaljuk.