Feltöltve:

Aranygaluska

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma6 dekagramm
cukor6 dekagramm
0.5 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej3 dl
tojás1 darab
olaj2 dl
dió20 dekagramm
fahéjas cukor1 adag

Öntet

vaníliás pudingpor1 csomag
tej8 dl

Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel, közben elmorzsoljuk a sót, a Ramát és a lisztet. Hozzáadjuk az élesztőt és a tojást. Kidolgozzuk a tésztát és kb 1/2 órát kelesztjük.

2

Amíg kel, megfőzzük a pudingot.

3

Lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kézzel kinyújtjuk. Késsel csíkokra vágjuk, majd kockázzuk. Hengereket csinálunk, amit az olajban megforgatunk és így tesszük a Ramával kikent, lisztezett tepsibe. Én szoktam a tepsiben is pihentetni még 20-25 percet.

4

Sütés előtt megszórjuk a fahéjas cukorral és a dióval, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a gázsütő 5 fokozatán.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem