Aranygaluska
Hozzávalók
cukor | 7 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 40 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojás | 3 darab | |
élesztő | 2 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
citromhéj | 1 teáskanál | |
porcukor | 5 dekagramm |
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
Megmelegítjük a tejet, beleteszünk egy kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.Fél adag Ramát, lisztet, tojások sárgáját, élesztőt és a maradék tejet, valamint a citromhéjat egy tálba tesszük, majd jól összedolgozzuk. Letakarva pihentetjük egy órát. A diót összekeverjük a maradék cukorral, a Ramát felolvasztjuk, valamint kikenjük Ramával azt az edényt amiben a galuskát sütjük. A tésztából galuskákat formálunk egy kanállal az olvasztott Rama segítségével, egymás mellé rakjuk az edénybe, majd meghintjük dióval. Addig rétegezzük amíg a tészta el nem fogy. A tetejére diót nem rakunk, csak a maradék olvasztott Ramával meglocsoljuk. Egy óra pihentetés következik, majd sütjük.