Feltöltve:

Aranygaluska

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej4 dl
porcukor10 dekagramm
olvasztott Rama5 dekagramm
tojássárga2 darab
darált dió30 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
kristálycukor20 dekagramm

A kenéshez

Ráma15 dekagramm

Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tejjel, az olvasztott Ramával, a tojássárgával és a cukorral. Addig dolgozzuk a tésztát géppel, vagy kézzel, amíg ruganyos nem lesz. Belisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyre téve duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd a kis pogácsaszaggatóval szaggatott tésztakorongokat sorban lerakjuk a Ramával kikent tepsi aljára. Amikor egy sort leraktunk, megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk a cukros dióval. Így folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A legfelső sort is olvasztott Ramával kenjük be és szórjuk meg cukros dióval. A tepsiben még fél órán át kelesztjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem