Aranygaluska
Hozzávalók
krem
tej | 5 dl |
---|---|
tojásfehérje habbá verve | 1 darab |
liszt | 2 evőkanál |
cukor | 5 dekagramm |
tojássárga | 4 darab |
vaniliaaroma | 1 kevés |
habtejszín | 2 dl |
Szórás
cukor | 9 dekagramm |
---|---|
dió | 11 dekagramm |
Tészta
liszt | 250 gramm |
---|---|
citrom reszelt héja | 1 darab |
tej | 120 milliliter |
tojássárga | 1 darab |
só | 3 gramm |
élesztő | 20 gramm |
Ráma | 25 gramm |
porcukor | 25 gramm |
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Betesszük a sütőbe és 20 perc alatt megsütjük. Pogácsákat szaggatunk, Ramával kikent tepsibe tesszük jó szorosan egymás mellé. Ha kész vagyunk, rászórjuk a cukros diót, 10 percig hagyjuk kelni.