Feltöltve:

Aranygaluska

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája1 darab
élesztő2 dekagramm
1 darab

Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt futtasd fel, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgával, egy csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg Ramát, és a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék Ramát olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, és késsel, vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki Ramával, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott Ramával majd megint egy sor tészta következik, arra megint cukor-dió és Rama. A legfelső sorban már csak Rama kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald és borsodót adj mellé.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem