Feltöltve:

Aranygaluska

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája1 darab
élesztő2 dekagramm
1 darab

Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt futtasd fel, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgával, egy csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg Ramát, és a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék Ramát olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, és késsel, vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki Ramával, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott Ramával majd megint egy sor tészta következik, arra megint cukor-dió és Rama. A legfelső sorban már csak Rama kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald és borsodót adj mellé.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem