Aranygaluska
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
rum | 1 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
tej | 2 dl | |
cukor | 10 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
Rama a forgatáshoz | 5 dekagramm |
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
Ha van kenyérsütő, abba csak bele pakolni mindent, és egy dagasztó, kelesztő programra bekapcsolni, (a tejet langyosan, a Ramát olvasztva). Ha megkelt, kis darabokat tépek le a tésztából, és olvasztott Ramába forgatom, majd a cukros dióba és hőálló tálba teszem. A sütőt kb. 50-100 fokra ( légkeveréses) teszem, és a duplájára kelesztem, ha megkelt feltekerem a sütőt 160-170 fokra, és készre sütöm. Nagyon híg vanília pudingot csinálok mellé.