Aranygaluska
Aranygaluska
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 dekagramm
  • darált dió - 20 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • rum - 1 evőkanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • tojássárgája - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • cukor - 10 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • Rama a forgatáshoz - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Ha van kenyérsütő, abba csak bele pakolni mindent, és egy dagasztó, kelesztő programra bekapcsolni, (a tejet langyosan, a Ramát olvasztva). Ha megkelt, kis darabokat tépek le a tésztából, és olvasztott Ramába forgatom, majd a cukros dióba és hőálló tálba teszem. A sütőt kb. 50-100 fokra ( légkeveréses) teszem, és a duplájára kelesztem, ha megkelt feltekerem a sütőt 160-170 fokra, és készre sütöm. Nagyon híg vanília pudingot csinálok mellé.