Aranygaluska
Hozzávalók
darált dió + 10 dkg cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 kevés | |
Ráma | 8 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm | |
cukor | 8 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
tej | 3 dl |
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
Könnyű kelt tésztát készítek. Ha megkelt ketté veszem, és az egyik feléből apró félholdakat szaggatok és tepsibe teszem (közben olajozom). Megszórom a darált cukros dióval, és a másik tészta darabot is feldarabolom, nem túl szorosan ráteszem, és beteszem sülni. Ha már jól pirul, én egy kis cukros tejjel is megszoktam locsolni, innentől már pár perc és kész. Bármilyen pudinggal, sodóval nagyon finom.