Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1 dl langyos tejben felolvasztjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A felolvasztott langyos margarinnal elkeverjük a tojássárgákat.
A lisztet kidolgozzuk a felfuttatott élesztővel,az olvasztott margarinnal elkevert tojássárgákkal,a sóval,citromhéjjal,a többi langyos tejjel.Hólyagosra kidolgozzuk és lisztezett tálban letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Az elkészített kelt tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kis félholdacskákat szaggatunk belőle.Margarinnal kikent tepsibe rakjuk őket,olvasztott margarinnal meglocsoljuk,meghintjük bőven darált dióval,és cukorral.Erre ismét egy réteg tésztát rakunk és megszórjuk a maradék dióval és cukorral.Olvasztott margarinnal meglocsoljuk és megint tésztát teszünk rá.Tetejét ismét meglocsoljuk olvasztott margarinnal,és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük és vanília öntettel tálaljuk.
Elkészítjük hozzá a vanília öntetet.A tojássárgákat a cukorral simára keverjük.Közben a tejet felfőzzük a vaníliával és a vaníliás cukorral,és a kikevert tojásokhoz öntjük.Folytonos keverés közben forrpontig melegítjük,ügyelve arra,hogy ne forrjon fel,mert a tojás összecsomósodik.Kihűtjük és a felvert tejszínt belekeverjük óvatosan.