Aranygaluska
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás sárgája | 3 darab | |
darált dió | 15 dekagramm | |
instant élesztő | 1 darab |
Desszertek: Aranygaluska a sok Galuska recept közül.
Elkészítés

1
Dolgozzuk bele az 5 dkg Rama margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót, majd gyúrjuk galuskatésztává.
2
Hagyjuk másfél órát meleg helyen kelni.
3
Borítsuk lisztes deszkára és szaggassuk félhold alakúra.

4
5 dkg Rama olvasztott margarinba forgassuk bele a darabokat és tegyük be egy (diónyi) margarinnal kikent formába jó szorosan.
5
A sorok közé, tetejükre darált diót szórunk.