Aranygaluska ahogy én szeretem
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
élesztő | 5 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
olvasztott Rama | 25 dekagramm | |
tej | 0.75 liter | |
cukor | 1 kevés | |
egész tojás | 1 darab |
Desszertek: Aranygaluska ahogy én szeretem a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
Egy edénybe beleöntöm a lisztet, sót, az 1 db tojást és az olvasztott Ramát. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd ezt is hozzáadom a tésztához, és jól kidagasztom, majd megkelesztem, kb 1 óra. Amíg a tészta kel, kb 20 dkg porcukrot 25 dkg darált dióval elkeverek. Ramával kikenem és kilisztezem a tepsit. Ha a tésztánk megkelt, kb 1cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tészta tetejét megkenjük 1 tojássárgával és meghintjük vastagon a dióval. A mártást elkészítjük: 1 l tejet kikeverünk csomómentesen 2 csomag csokis pudinggal, 15 dkg cukorral, 2 tojássárgával és 1 rumaromával. Felforraljuk, kihűtjük.