Aranygaluska muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
kezeletlen citrom reszelt héja, vagy egy 1 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab | |
tojás | 2 darab | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 25 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 2.5 dl | |
darált vagy durvára tört dió | 10 dekagramm | |
cukorral összekeverve | 2 evőkanál |
Vaníliakrém
tej | 3 dl | |
---|---|---|
Dr. Oetker eredeti vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
cukor | 3 evőkanál | |
Rama Vajas Íz Vanília kivonat ízlés szerint | 10 dekagramm |
Desszertek: Aranygaluska muffin a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral, vanillincukorral és a tojással. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk a masszához, annyi tejet hozzáadva, hogy selymes állagú tésztát kapjunk. Adjunk hozzá pár evőkanállal a dióból. Kávéskanállal kanalazzunk egy kis adag tésztát szilikon muffin formába, vagy papír kapszlival bélelt sütőformába, kanalanként megszórva a cukrozott dióval. Töltsük fel kb. a forma háromnegyedéig, majd szórjuk meg a maradék cukrozott dióval, és süssük 20-25 percig. Tűzpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük. Hagyjuk a formában lehűlni. 12 db muffin lesz belőle.
Egy bögrében keverjük el a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel csomómentesre.
A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a Rama Vajas Ízt, ha kell habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben. Ezután nyomjuk a krémet a muffinokra, díszítsük tört dióval, vagy cukorgyönggyel.