Aranygaluska sodóval
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Desszertek: Aranygaluska sodóval a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: a langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk és a többi hozzávalót a Rama és az élesztő nélkül összedolgozzuk. Utána beletesszük a Ramát és a legvégén az élesztőt. Lágy tésztát kapunk és kb. 30 percig kelesztjük.
2
Olvasztott Ramába mártott evőkanállal kiszaggatjuk, cukros dióba forgatjuk és szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsiben. Közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük.
3
Sodó: a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet és az 1 dl tejet. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a tojásos cukrot, forrásig főzzük és hozzáadjuk a Ramát.