Feltöltve:

Aranygaluska sodóval

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

langyos, cukros tej3 dl
élesztő1 csomag
cukor2 evőkanál
tojás1 darab
1 csipetnyi
tejföl2 evőkanál
Ráma8 dekagramm
finomliszt0.5 kilogramm
darált dió15 dekagramm

Sodó

tej0.5 liter
tojássárgája2 darab
cukor5 dekagramm
finomliszt2 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
Ráma1 dekagramm

Desszertek: Aranygaluska sodóval a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Tészta: a langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk és a többi hozzávalót a Rama és az élesztő nélkül összedolgozzuk. Utána beletesszük a Ramát és a legvégén az élesztőt. Lágy tésztát kapunk és kb. 30 percig kelesztjük.

2. lépés

Olvasztott Ramába mártott evőkanállal kiszaggatjuk, cukros dióba forgatjuk és szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsiben. Közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük.

3. lépés

Sodó: a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet és az 1 dl tejet. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a tojásos cukrot, forrásig főzzük és hozzáadjuk a Ramát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem