Aranygaluska sodóval
Aranygaluska sodóval
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • langyos, cukros tej - 3 dl
    • élesztő - 1 csomag
    • cukor - 2 evőkanál
    • tojás - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • tejföl - 2 evőkanál
    • Ráma - 8 dekagramm
    • finomliszt - 0.5 kilogramm
    • darált dió - 15 dekagramm

    Sodó

    • tej - 0.5 liter
    • tojássárgája - 2 darab
    • cukor - 5 dekagramm
    • finomliszt - 2 teáskanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • Ráma - 1 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Tészta: a langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk és a többi hozzávalót a Rama és az élesztő nélkül összedolgozzuk. Utána beletesszük a Ramát és a legvégén az élesztőt. Lágy tésztát kapunk és kb. 30 percig kelesztjük.
    2. Olvasztott Ramába mártott evőkanállal kiszaggatjuk, cukros dióba forgatjuk és szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsiben. Közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük.
    3. Sodó: a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet és az 1 dl tejet. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a tojásos cukrot, forrásig főzzük és hozzáadjuk a Ramát.