Feltöltve:

Aranygaluska vaníliamártással

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
cukor4 evőkanál
tej0.5 dl
búzaliszt50 dekagramm
dió10 dekagramm
élesztő2 csomag
kristálycukor15 dekagramm
2,8 % -os tej6.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
főzni való vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Aranygaluska vaníliamártással a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt keverjük el pici, langyos tejben és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztbe morzsoljuk bele a Ramát, tegyük bele a tojássárgákat és a cukrot.

3. lépés

Dolgozzuk össze az élesztős tejjel a tésztát.

4. lépés

Szórjuk meg némi liszttel a tetejét és kelesszük legalább egy órát.

5. lépés

Lisztezett deszkára borítsuk ki és nyújtsuk egy ujjnyi vastagra.

6. lépés

Szaggassuk ki és egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé, majd egy kis olvasztott Ramával locsoljuk meg, így sütés után szétválnak.

7. lépés

A diót keverjük össze cukorral és szórjuk meg a tészta tetejét.

8. lépés

Két-három tészta-dió réteget tegyünk egymásra és előmelegített sütőben (170°C) süssük meg,

9. lépés

A zacskón leírtakhoz képest 1/3-al több tejjel elkészített, vanília cukorral is ízesített vaníliasodóval tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek