Aranygaluska vaníliamártással
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 0.5 dl | |
búzaliszt | 50 dekagramm | |
dió | 10 dekagramm | |
élesztő | 2 csomag | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
2,8 % -os tej | 6.5 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
főzni való vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Aranygaluska vaníliamártással a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el pici, langyos tejben és hagyjuk felfutni.
A lisztbe morzsoljuk bele a Ramát, tegyük bele a tojássárgákat és a cukrot.
Dolgozzuk össze az élesztős tejjel a tésztát.
Szórjuk meg némi liszttel a tetejét és kelesszük legalább egy órát.
Lisztezett deszkára borítsuk ki és nyújtsuk egy ujjnyi vastagra.
Szaggassuk ki és egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé, majd egy kis olvasztott Ramával locsoljuk meg, így sütés után szétválnak.
A diót keverjük össze cukorral és szórjuk meg a tészta tetejét.
Két-három tészta-dió réteget tegyünk egymásra és előmelegített sütőben (170°C) süssük meg,
A zacskón leírtakhoz képest 1/3-al több tejjel elkészített, vanília cukorral is ízesített vaníliasodóval tálaljuk.