Feltöltve:

Aranygaluska vaníliamártással

60
Közepes
5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
cukor4 evőkanál
tej0.5 dl
búzaliszt50 dekagramm
dió10 dekagramm
élesztő2 csomag
kristálycukor15 dekagramm
2,8 % -os tej6.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
főzni való vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Aranygaluska vaníliamártással a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt keverjük el pici, langyos tejben és hagyjuk felfutni.

2

A lisztbe morzsoljuk bele a Ramát, tegyük bele a tojássárgákat és a cukrot.

3

Dolgozzuk össze az élesztős tejjel a tésztát.

4

Szórjuk meg némi liszttel a tetejét és kelesszük legalább egy órát.

5

Lisztezett deszkára borítsuk ki és nyújtsuk egy ujjnyi vastagra.

6

Szaggassuk ki és egy kimargarinozott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé, majd egy kis olvasztott Ramával locsoljuk meg, így sütés után szétválnak.

7

A diót keverjük össze cukorral és szórjuk meg a tészta tetejét.

8

Két-három tészta-dió réteget tegyünk egymásra és előmelegített sütőben (170°C) süssük meg,

9

A zacskón leírtakhoz képest 1/3-al több tejjel elkészített, vanília cukorral is ízesített vaníliasodóval tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek