Feltöltve:

Aranygaluska vaníliamártással

50
Közepes
5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 dekagramm
cukor8 dekagramm
tej2 dl
liszt50 dekagramm
dió10 dekagramm
porcukor7 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárga3 darab
ételkeményítő2 teáskanál

Desszertek: Aranygaluska vaníliamártással a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk még felfut. Közben egy tálban kimérjük a lisztet, cukrot, reszelt citromhéjat, sót. Beleöntjük a kovászt, a tojások sárgáját és a 8 dkg megolvasztott margarint. Dagasztógéppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk. Szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. A diót a cukorral elkeverjük.

2

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, dió nagyságú kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk. A tésztadarabkák felét egy tepsiben egymás mellé rakjuk. Meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk darált dióval, ezután újabb sor tészta következik. 30 percig kelesztjük. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

3

Míg sül a tészta elkészítjük a vaníliamártást. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, keményítővel, hozzáadunk vaníliát. A tejet apránként öntve csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a margarint.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem