Feltöltve:

Aranygaluska vaníliamártással

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
tojássárgája2 darab
olvasztott Rama4 dekagramm
élesztő2 dekagramm
cukor3 dekagramm
tej2.5 dl
1 csipetnyi

Vaniliamártáshoz

tej5 dl
cukor4 pohár
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája2 darab
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Aranygaluska vaníliamártással a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukrot elkeverni, az élesztőt belemorzsolni. Kb. 10 percig állni hagyni, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készíteni és beleönteni a maradék tejjel együtt. Hozzáadni a 2 tojássárgát, a maradék cukrot és a sót. Félig összedolgozni, robotgéppel is lehet, utána részletekben hozzáadni az olvasztott Ramát. Pár percig dagasztani, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezni, letakarni és a duplájára keleszteni. Ha megkelt, Ramával kikent tepsibe, olajozott kanállal beleszaggatni a tésztát és rászórni a cukrozott darált diót. Kb. 30 percig sütjük, 180 fokon. Vaníliamártás: a
tojássárgát, tejet, cukrot, vaníliás cukrot csomómentesre összekeverni. Ezután gőz fölött sűrűre főzni. Ha kész, még melegen belekeverni a Ramát. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem