Feltöltve:

Aranygaluska vaníliaöntettel

access_alarm 110
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
cukor1 evőkanál
tej2 dl
liszt50 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tojássárga2 darab
darabolt dióbél15 dekagramm
főzni való vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Aranygaluska vaníliaöntettel a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Langyosítsunk meg 1 dl tejet egy kis cukorral és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. A margarint olvasszuk fel és hagyjuk hűlni.

2. lépés

A lisztet tegyük egy nagy tálba. Óvatosan válasszuk szét a tojásokat (érdemes egyenként külön tál felett, nehogy egy rossz tojás miatt kárba vesszen a többi alapanyag), és tegyük a sárgáját a liszthez. A megmaradt fehérjéket tegyük félre, készíthetünk belőle piskótát vagy gyümölcskenyeret.

3. lépés

djuk a liszthez a cukrot, a margarint és a felfutott élesztőt. Ahogy gyúrás közben a tészta felveszi, öntsük hozzá a maradék tejet. A liszt minőségétől, tojás nagyságától is függ, hogy szükség lesz-e még tejre. A végén lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Dolgozzuk ki jól a kelt tésztát. (kb. 5 perc alapos gyúrás)

4. lépés

Meleg helyen, tiszta konyharuhával lefedve kelesszük dupla térfogatúra, kb. 30-35 perc alatt. Amíg kel a tészta, egy hőálló tálat kenjünk ki margarinnal.

5. lépés

A diót keverjük össze a cukorral egy mélytányérban.

6. lépés

A sütőt melegítsük elő 200 fokra (közepesnél melegebb fokozat a gázsütőn). A megkelt tésztát néhány mozdulattal gyúrjuk át. Egy kis tálba öntsük az olajat, mártsunk bele egy evőkanalat, és ezzel szaggassunk galuskákat a tésztából. A galuskákat forgassuk meg alaposan a diós – cukros keverékben, és állítva tegyük a tálba. A galuskák ne legyenek túl szorosan egymás mellett, hogy legyen helyük még kelni. Ha elfogyott a tészta, a maradék diós keveréket szórjuk a galuskák közé.

7. lépés

Kelesszük másodszor is, 10 percig.

8. lépés

Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 180 fokra (közepes fokozat a gázsütőn). Tűpróbáig süssük, kb. 30 percig.

9. lépés

Amíg sül, készítsük el a pudingporból az öntetet. A leírás szerint dolgozzunk, de dupla mennyiségű tejjel, hogy megfelelő legyen az állaga.

10. lépés

Melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem