Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab |
---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
cukor | 5 dekagramm |
tej | 1 liter |
mazsola | 5 dekagramm |
búzaliszt | 40 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
főzni való vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadunk 4 dkg olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukrozott darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Még kb. 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot cukorral 1 liter tejjel megfőzünk. Tálaláskor egy kevés kakaó porral meghintjük!