Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

65
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval, és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk.

2

Ezután belegyúrunk 5 dkg Rama margarint, és kétszeresére kelesztjük a tésztát.

3

Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót a cukorral összekeverjük.

4

Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.

Aranygaluska vaníliasodóval elkészítés 5. lépés képe
5

A tepsit margarinnal kikenjük, aljára teszünk egy sor galuskát, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, majd újból tészta, dió, margarin jön.
Legfelülre már csak margarin kerül.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Aranygaluska vaníliasodóval elkészítés 6. lépés képe
6

Elkészítjük a vaníliasodót.
A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk, félretesszük. A cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, fokoztosan beleöntjük a forró tejet. Ezt addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem