Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
tej | 8 evőkanál | |
liszt | 40 dekagramm | |
dió | 10 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárga | 2 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.
Elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk.
Egy kelesztőtálba tesszük a lisztet, sót, tojássárgákat citromhéjat, hozzáadunk 4 dkg olvasztott margarint a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Majd kézzel jól kidolgozzuk. ( Lehet robotgép dagasztó spiráljával is) Egy meglehetősen lágy tésztát kapunk.

Ekkor kimargarinozunk egy tűzálló edényt, és egy kis tálban megolvasztunk 5 dkg margarint. A darált diót a cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát kb másfél centi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tepsibe rakjuk őket mikor tele a tepsi lekenjük a tésztát olvasztott margarinnal és megszórjuk a diós keverékkel. Rárakjuk a maradék galuskákat, azt is lekenjük és megszórjuk.