Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej6 dl
olvasztott Rama30 dekagramm
cukor4 pohár
1 kevés
liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
darált dió25 dekagramm
cukor12 dekagramm

Vaníliasodóhoz

tojássárgája3 darab
cukor5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
étkezési keményítő2 evőkanál
tej1 liter

Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A tejet, Ramát, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagasztó programra állítjuk és hagyjuk végezni a dolgát. A Ramát felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat, a tepsiket kikenjük.

2

Miután megkelt a tészta, 2 centi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a Ramában és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert összekelnek.

3

Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral és egy órát még meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

4

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. Lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.

5

A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.

Hozzászólások