Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
tej | 6 dl |
---|---|
olvasztott Rama | 30 dekagramm |
cukor | 4 pohár |
só | 1 kevés |
liszt | 1 kilogramm |
élesztő | 5 dekagramm |
darált dió | 25 dekagramm |
cukor | 12 dekagramm |
Vaníliasodóhoz
tojássárgája | 3 darab |
---|---|
cukor | 5 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
tej | 1 liter |
Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
A tejet, Ramát, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagasztó programra állítjuk és hagyjuk végezni a dolgát. A Ramát felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat, a tepsiket kikenjük.
Miután megkelt a tészta, 2 centi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a Ramában és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert összekelnek.
Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral és egy órát még meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. Lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.