Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojássárga2 darab
tej3 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi

Szóráshoz

olvasztott Rama8 dekagramm
darált dió20 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Sodóhoz

főzés nélküli vaníliás krémpor2 csomag
tej8 dl
porcukor4 evőkanál
tojásfehérje4 darab

Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, kinyújtjuk 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kis formákat szaggatunk, majd sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé őket. Olvasztott Ramával meglocsoljuk és díszporcukorral megszórjuk. Lehet rakni kis tepsibe is, akkor rétegezhetjük egymásra. Duplájára kelesztjük és előmelegített sütőben megsütjük. A hideg tejjel kikeverjük a krémport, gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a cukorral és összekeverjük a krémporral, de ne legyen túl folyós sem. Ezzel tálaljuk a galuskákat. Sütésnél ne legyen túl barna a dió, hanem szép világos színű maradjon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem