Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárga | 2 darab | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 6 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
Szóráshoz
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm |
Sodóhoz
főzés nélküli vaníliás krémpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 8 dl | |
porcukor | 4 evőkanál | |
tojásfehérje | 4 darab |
Desszertek: Aranygaluska vaníliasodóval a sok Galuska recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, kinyújtjuk 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kis formákat szaggatunk, majd sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé őket. Olvasztott Ramával meglocsoljuk és díszporcukorral megszórjuk. Lehet rakni kis tepsibe is, akkor rétegezhetjük egymásra. Duplájára kelesztjük és előmelegített sütőben megsütjük. A hideg tejjel kikeverjük a krémport, gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a cukorral és összekeverjük a krémporral, de ne legyen túl folyós sem. Ezzel tálaljuk a galuskákat. Sütésnél ne legyen túl barna a dió, hanem szép világos színű maradjon.