Feltöltve:

Aszalt gyümölcskenyér

55
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
liszt15 dekagramm
mazsola2 dekagramm
narancs1 darab
sütőpor1 csipetnyi
nyers tojás3 darab
porcukor10 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
fehér csokoládé6 dekagramm
aszalt papaya5 dekagramm

Desszertek: Aszalt gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a tojások sárgáját pedig egy bögrébe.

2

A fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot.

3

A narancsot lereszeljük.

4

A lisztet átszitáljuk, a sütőporral, az aszalt papayával és a mangóval összekeverjük.

5

Kézi mixerrel habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral.

6

Miután kihabosodott, egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

7

A kristálycukorral krémes habbá verjük a tojásfehérjét.

8

Rákanalazzuk a tojásfehérje 1/3-át a Ramás alapra, fakanállal finoman összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és összeforgatjuk.

9

3-4 keverés után rátesszük a lisztes keverék felét és a maradék lisztes keverékkel teljesen egyneművé keverjük.

10

A tésztát egy Ramával kikent és belisztezett gyümölcskenyérformába töltjük és a tetejét elsimítjuk.

11

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük.

12

Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen kiborítjuk a formából és egy konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.

13

A fehér csokoládét megolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk. Szárított trópusi gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek