Aszalt gyümölcskenyér
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 15 dekagramm | |
mazsola | 2 dekagramm | |
narancs | 1 darab | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
nyers tojás | 3 darab | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
fehér csokoládé | 6 dekagramm | |
aszalt papaya | 5 dekagramm |
Desszertek: Aszalt gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a tojások sárgáját pedig egy bögrébe.
A fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot.
A narancsot lereszeljük.
A lisztet átszitáljuk, a sütőporral, az aszalt papayával és a mangóval összekeverjük.
Kézi mixerrel habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Miután kihabosodott, egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.
A kristálycukorral krémes habbá verjük a tojásfehérjét.
Rákanalazzuk a tojásfehérje 1/3-át a Ramás alapra, fakanállal finoman összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és összeforgatjuk.
3-4 keverés után rátesszük a lisztes keverék felét és a maradék lisztes keverékkel teljesen egyneművé keverjük.
A tésztát egy Ramával kikent és belisztezett gyümölcskenyérformába töltjük és a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen kiborítjuk a formából és egy konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
A fehér csokoládét megolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk. Szárított trópusi gyümölcsökkel díszítjük.