Feltöltve:

Aszalt gyümölcskenyér

access_alarm 55
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
liszt15 dekagramm
mazsola2 dekagramm
narancs1 darab
sütőpor1 csipetnyi
nyers tojás3 darab
porcukor10 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
fehér csokoládé6 dekagramm
aszalt papaya5 dekagramm

Desszertek: Aszalt gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a tojások sárgáját pedig egy bögrébe.

2. lépés

A fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot.

3. lépés

A narancsot lereszeljük.

4. lépés

A lisztet átszitáljuk, a sütőporral, az aszalt papayával és a mangóval összekeverjük.

5. lépés

Kézi mixerrel habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral.

6. lépés

Miután kihabosodott, egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

7. lépés

A kristálycukorral krémes habbá verjük a tojásfehérjét.

8. lépés

Rákanalazzuk a tojásfehérje 1/3-át a Ramás alapra, fakanállal finoman összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és összeforgatjuk.

9. lépés

3-4 keverés után rátesszük a lisztes keverék felét és a maradék lisztes keverékkel teljesen egyneművé keverjük.

10. lépés

A tésztát egy Ramával kikent és belisztezett gyümölcskenyérformába töltjük és a tetejét elsimítjuk.

11. lépés

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük.

12. lépés

Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen kiborítjuk a formából és egy konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.

13. lépés

A fehér csokoládét megolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk. Szárított trópusi gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem