Aszalt gyümölcsös keksz
Hozzávalók
cukor | 7.5 dekagramm |
---|---|
liszt | 22.5 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
vaníliás cukor | 0.5 csomag |
aszalt gyümölcs | 10 dekagramm |
Desszertek: Aszalt gyümölcsös keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, Ramát, tojást és a felaprított aszalt gyümölcsöt, végül az egészet összedolgozzuk.
2
Alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. A tésztahengert felvágjuk kb. 5-10 mm vékony szeletekre.
3
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a korongokat és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 15 percig sütjük. Sütis dobozban sokáig eláll.