Feltöltve:

Aszalt szilvás gyümölcskenyér

70
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás2 darab
tej250 milliliter
Rama Vajas Íz120 gramm
cukor150 gramm
méz100 gramm
liszt300 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1.5 teáskanál
apróra vágott asztalt szilva100 gramm
mézeskalács fűszerkeverék1 evőkanál

A tetejére

étcsokoládé 70%-os100 gramm
tej125 milliliter
Rama Vajas Íz2 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 50 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 10x25cm-es forma

Desszertek: Aszalt szilvás gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 1. lépés képe
1

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Üssük bele a tojásokat a tejbe, keverjük össze.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 2. lépés képe
2

Olvasszuk meg egy lábosban a Rama Vajas Ízt, keverjük hozzá a cukrot és a mézet is. Melegítsük folyamatos keverés mellett, míg a cukor is felolvad, majd hűtsük le.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 3. lépés képe
3

Keverjük össze a kihűlt Rama Vajas Ízes keveréket a tejes keverékkel.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 4. lépés képe
4

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalt szilvát és a fűszerkeveréket. Keverjük össze egy kanállal.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 5. lépés képe
5

Kenjünk ki egy 10x25 cm-es sütőformát Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Öntsük a tésztát a formába. Süssük 180 °C-on, 45-50 percen keresztül, illetve tűpróbáig.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér elkészítés 6. lépés képe
6

Közben készítsük el a csoki öntetet. Tegyük a csokit, a tejet és a Rama Vajas Ízt egy főzőedénybe, melegítsük folyamatos kevergetés mellett, amíg minden elolvad. Öntsük az öntetet a kihűlt süteményre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

400"
Közepes
favorite_border 2
Megnézem