Ausztrál kókuszos kocka
Hozzávalók
cukor | 14 dekagramm |
---|---|
holland kakaópor | 3 evőkanál |
liszt | 22 dekagramm |
tej | 100 milliliter |
tojás | 3 darab |
vaníliakivonat, vagy egy zacskó vaníliás cukor | 1 teáskanál |
só | 1 csipetnyi |
olaj | 9 dekagramm |
sütőpor | 2 púpos kávéskanál |
A beforgatáshoz
fehér-csoki | 40 dekagramm |
---|---|
tejszín | 150 milliliter |
rum, elhagyható | 1 kevés |
kókuszreszelék | 20 dekagramm |
Desszertek: Ausztrál kókuszos kocka a sok
Elkészítés
A tojássárgát habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verem. Az olajos, tojássárgás krémbe vegyítem a liszt harmadrészét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele, ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
Sütőpapírral kibélelt 24x24 cm-es formába öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom kb. 25 percre és tűpróbáig sütöm.
A beforgatáshoz a hozzávalókat a kókusz kivételével egy kis edényben alacsony hőfokon összemelegítem. A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehér-csokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Sütőpapíron hagyom megdermedni.
A rum, bár elhagyható, de nagyon finom lesz tőle a kocka. Amikor elfogyott az olvasztott csoki fele, a maradékba lehet egy kevés rumot keverni, így csak a fele lesz alkoholos. A fenti adag 25 nagyobb vagy 36 kisebb kockára elegendő.