Feltöltve:

Az én feketeerdő tortám

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor20 dekagramm
kakaó3 evőkanál
liszt20 dekagramm
tojás6 darab
víz5 evőkanál
sütőpor1 darab

A krém és a külseje

meggybefőtt1 pohár
cukor4 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
tejszín6 dl
mandulaforgács a díszítéshez1 kevés

Desszertek: Az én feketeerdő tortám a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Hat tojássárgát, 5 evőkanál vizet és a kristálycukrot felverjük fehéredésig, a tojásfehérjét is keményre verjük. Közben összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojássárgás keverékhez lassan adagoljuk a lisztes keveréket, közben kevés tojásfehérjét, végül a többi tojásfehérjét óvatosan belekeverjük és 180 - 190 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a zselét. Leszűrjük a meggy levét, a meggyet félretesszük és a levét megfőzzük a vaníliás pudinggal, valamint a 3-4 ek. cukorral. Ha a piskótánk megsült és kihűlt, kettévágjuk. A tejszínt ízlés szerinti porcukorral (én növényi tejszínnel készítem, ahhoz pedig nem kell cukor és tartósabb is mint az állati eredetű tejszín) felverjük. A piskóta megtöltése következik: a zselét rákenjük, belenyomkodjuk a meggyet, hagyjunk pár darabot díszítéshez is. Ekkor én megszórtam egy kevés fahéjjal és rákanalaztam a tejszín egyharmadát. Végül kívülről is bevonom tejszínnel és mandulaforgáccsal, majd meggyel díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem