Az én feketeerdő tortám
Desszertek: Az én feketeerdő tortám a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Hat tojássárgát, 5 evőkanál vizet és a kristálycukrot felverjük fehéredésig, a tojásfehérjét is keményre verjük. Közben összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojássárgás keverékhez lassan adagoljuk a lisztes keveréket, közben kevés tojásfehérjét, végül a többi tojásfehérjét óvatosan belekeverjük és 180 - 190 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a zselét. Leszűrjük a meggy levét, a meggyet félretesszük és a levét megfőzzük a vaníliás pudinggal, valamint a 3-4 ek. cukorral. Ha a piskótánk megsült és kihűlt, kettévágjuk. A tejszínt ízlés szerinti porcukorral (én növényi tejszínnel készítem, ahhoz pedig nem kell cukor és tartósabb is mint az állati eredetű tejszín) felverjük. A piskóta megtöltése következik: a zselét rákenjük, belenyomkodjuk a meggyet, hagyjunk pár darabot díszítéshez is. Ekkor én megszórtam egy kevés fahéjjal és rákanalaztam a tejszín egyharmadát. Végül kívülről is bevonom tejszínnel és mandulaforgáccsal, majd meggyel díszítem.