Feltöltve:

Az én madártej tortám

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás1 darab
cukor15 dekagramm
Ráma5 dekagramm
liszt15 dekagramm
tej1 dl
sütőpor0.5 csomag

krem

tojássárgája6 darab
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor2 csomag
cukor2 evőkanál
liszt4 evőkanál

Tetejére

tojásfehérje6 darab
cukor4 evőkanál

Desszertek: Az én madártej tortám a sok Torta , Madártej recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához az 1 db tojást kikeverjük a cukorral, a Ramával és a tej felével, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejet felváltva. Ha sűrűnek találjuk, még tejjel hígítjuk. Kapcsos formában megsütjük, kihűtjük. A krémhez, habosra keverjük a Ramát a porcukorral. A 6 tojássárgát kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és állandóan keverve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, kanalanként a cukros Ramához adjuk, és mindig jól elkeverjük. Nagyon laza, könnyű krémnek kell lennie. Lehűtjük, majd a tésztára halmozzuk jó vastagon. A 6 tojás fehérjét gőz fölött a cukorral sűrű habbá verjük, és ha kihűlt, a vaníliás krémre rakjuk. Az egészet jól lehűtjük. Ha jól sikerül, habkönnyű és nagyon finom lesz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem