Az én madártej tortám
Az én madártej tortám
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 1 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • tojássárgája - 6 darab
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 0.5 liter
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cukor - 2 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál

    Tetejére

    • tojásfehérje - 6 darab
    • cukor - 4 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához az 1 db tojást kikeverjük a cukorral, a Ramával és a tej felével, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejet felváltva. Ha sűrűnek találjuk, még tejjel hígítjuk. Kapcsos formában megsütjük, kihűtjük. A krémhez, habosra keverjük a Ramát a porcukorral. A 6 tojássárgát kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és állandóan keverve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, kanalanként a cukros Ramához adjuk, és mindig jól elkeverjük. Nagyon laza, könnyű krémnek kell lennie. Lehűtjük, majd a tésztára halmozzuk jó vastagon. A 6 tojás fehérjét gőz fölött a cukorral sűrű habbá verjük, és ha kihűlt, a vaníliás krémre rakjuk. Az egészet jól lehűtjük. Ha jól sikerül, habkönnyű és nagyon finom lesz.