Baba szelet
Hozzávalók
Tészta
tojássárgája | 2 darab |
---|---|
cukor | 30 dekagramm |
feketekávé, (apránként adjuk a tésztához) | 10 evőkanál |
darált dió | 12 dekagramm |
liszt | 16 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
víz | 2 evőkanál |
tojás keményre vert habja | 4 darab |
krem
darált dió | 20 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
rum, vagy 1 fiola rumaroma | 1 dl |
tej | 1 kevés |
Ráma | 20 dekagramm |
Bevonat
főzőcsokoládé | 1 adag |
---|---|
kristálycukor | 1 kevés |
Ráma | 1 darab |
Desszertek: Baba szelet a sok
Elkészítés
1
Felverjük a tojásfehérjét.
2
A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük.
3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
4
Közepes méretű kikent tepsiben 160 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
5
A darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a rumot és lehűtjük.
6
A langyos krémbe habverővel belekeverjük a Ramát.
7
Megkenjük a krémmel a piskótát.
8
Felmelegítjük a főzőcsokoládét egy kiskanál Ramával és egy kiskanál cukorral.
9
A bevonatot elterítjük a krémen.