Babaminyon
60
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
cukor | 5 evőkanál | |
víz | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
Rama margarin | 10 dekagramm | |
---|---|---|
rumba áztatott keksz | 15 dekagramm | |
porcukor | 6 dekagramm |
A mázhoz
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
rum | 100 milliliter | |
meggylé | 100 milliliter | |
vaníliás cukor | 50 gramm |
Desszertek: Babaminyon a sok
Elkészítés
1
A hozzávalókból előmelegített sütőben, margarinozott, lisztezett tepsiben piskótát sütünk. Kihűtjük, és kettévágjuk.
2
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, és belekeverjük a rumba áztatott kekszet. Ezt a krémet kenjük a két süteménylap közé.
3
A mázhoz a hozzávalókat addig főzzük még sűrű nem lesz! Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét, és 5x5 cm-es kockákra daraboljuk.