Babapiskótás-almás édesség
Babapiskótás-almás édesség
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Díszítés

    • instant kakaópor - 1 kevés

    Babapiskótás réteg

    • babapiskóta - 10 darab
    • tej - 1 dl
    • víz - 1 dl
    • rum - 1 evőkanál

    Almás réteg

    • alma - 5 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • őrölt fahéj - 1 evőkanál

    Pudingos réteg

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • víz - 2 dl
    • kristálycukor - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Szükségünk lesz egy kerek üvegtálra, amibe a kész édesség fog kerülni.
    2. A babapiskótás réteg készítése: összekeverjük a tejet, a vizet, a rumot és ebben megáztatjuk a babapiskóták mindkét felét, majd szorosan egymás mellé helyezzük az üvegtálban.
    3. Elkészítjük az almás réteget és a pudingot is. Az almás réteghez meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk az almákat, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat. A pudingot a megadott hozzávalókból elkészítjük.
    4. A babapiskótás réteget meglocsoljuk pár evőkanál meleg pudinggal, majd rátesszük a cukros, fahéjas almát. A tetejére ráöntjük egyenletesen elosztva a többi pudingot.
    5. Ha kihűlt az édesség, akkor 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor instant kakaóporral díszíthetjük a tetejét.