Feltöltve:

Babapiskótás gesztenyéstorta

10
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

babapiskóta1 csomag
gesztenyemassza50 dekagramm
baracklekvár10 dekagramm
meggylikőr3 evőkanál
tejszín3 dl
rum3 cl
víz1 dl
csokoládé10 dekagramm
olaj1 darab

Cukorsziruphoz

cukor5 dekagramm
rum2 cl
víz1 dl

Desszertek: Babapiskótás gesztenyéstorta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, 1 evőkanál olajjal lazítjuk. A babapiskóták végét belemártogatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A gesztenyemassza felét simára keverjük a lekvárral és a meggylikőrrel. A tejszínt felverjük és a gesztenyemasszába forgatjuk. A másik adag gesztenyemasszát rummal simára keverjük és félretesszük. A sziruphoz a vizet a cukorral olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot és félretesszük. Egy tálat kibélelünk folpackkal, majd szorosan körberakjuk a tálat a piskótákkal. Közepébe beleöntjük a tejszínes krémet, elegyengetjük, erre jön a rumos, gesztenyés massza. A kihűlt szirupba belemártogatjuk a megmaradt piskótákat és befedjük vele a sütemény alját. Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor kiborítjuk a tálból. Levesszük a folpackot és meghintjük csokoládédarával. Tetszés szerint díszíthetjük. Jó étvágyat mindenkinek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem