Babapiskótás gesztenyéstorta
Desszertek: Babapiskótás gesztenyéstorta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, 1 evőkanál olajjal lazítjuk. A babapiskóták végét belemártogatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A gesztenyemassza felét simára keverjük a lekvárral és a meggylikőrrel. A tejszínt felverjük és a gesztenyemasszába forgatjuk. A másik adag gesztenyemasszát rummal simára keverjük és félretesszük. A sziruphoz a vizet a cukorral olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot és félretesszük. Egy tálat kibélelünk folpackkal, majd szorosan körberakjuk a tálat a piskótákkal. Közepébe beleöntjük a tejszínes krémet, elegyengetjük, erre jön a rumos, gesztenyés massza. A kihűlt szirupba belemártogatjuk a megmaradt piskótákat és befedjük vele a sütemény alját. Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor kiborítjuk a tálból. Levesszük a folpackot és meghintjük csokoládédarával. Tetszés szerint díszíthetjük. Jó étvágyat mindenkinek.