Babapiskótás szelet
Desszertek: Babapiskótás szelet a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30x25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. 0.5 L tejet és 5 dkg vaníliás pudingport a szokásos módon összefőzünk. 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kevés rummal és meggyaromával, amibe belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos, meggyaromás tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Újra krém következik és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap.